Câteva citate despre preoţie

Viața parohiei Februarie 3, 2012

“Preotia este atarnata de boltile cele mai inalte ale cerului; intra fara impedicare in insesi cerurile cerurilor si merge stralucit si lesnicios prin mijlocul ingerilor si al puterilor celor netrupesti . Sta de vorba cu Insusi Stapanul ingerilor, cu Ziditorul si datatorul de lumina” (SF. EFREM SIRUL)

“ Ai sarguinta ca sa placi Celui ce te-a primit in armata Lui ! Slujeste-i Lui cu curatie, cu dreptate, cu intelepciune duhovniceasca si cu feciorie stralucita. Fii ravnitor ca Ilie, purtator de grija ca Ieremia, cuminte ca Iosif, curat ca Isus al lui Navi, iubitor de straini ca Avraam, iubitor de saraci ca Iov, plin de dragoste ca David si bland ca Moise. Pe cel ratacit calauzeste-l , pe cel schiop sprijina-l, pe cel cazut ridica-l, pe cel bolnav ajuta-l si fa toate cate sunt asemenea. ”(SF. EFREM SIRUL)

“Si voi insiva, ca pietre vii, ziditi-va drept casa duhovniceasca, preotie sfanta, ca sa aduceti jertfe duhovnicesti, bineplacute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos” (I PETRU 2,5)

“Harul Domnului nostru  Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi cu toti”(II CORINTENI 13,13)